Kansainvälisyys

Eri maissa toimivat Avartti-ohjelmat perustuvat Isossa-Britanniassa vuonna 1956 aloitettuun The Duke of Edinburgh ́s Award -ohjelmaan. Avartti-ohjelman perustajat huomasivat varsin varhaisessa vaiheessa, että ohjelma ei ole kulttuurisidonnainen ja näin ollen sitä voidaan hyödyntää eri maiden nuorisokasvatustyössä.

Avartin kautta nuoret sekä nuorisokasvatuksen ammattilaiset ja vapaaehtoiset voivat toimia kansainvälisissä nuorisotyön verkostoissa. Omaa osaamistaan he voivat kehittää osallistumalla kansainvälisiin koulutuksiin ja tapaamisiin. Kansainvälisen yhteistyön rahoituksessa on muun muassa hyödynnetty EU:n nuoriso-ohjelmia.

Neljän hahmon siluetti auringonlaskun aikaan järven rannalla. Sitaatti: "Avartti on antanut minulle rohkeutta tavata uusia ihmisiä, kohdata erilaisuutta sekä lähteä ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin." -Katri

Avartin tekemisen voi aloittaa Suomessa ja jatkaa sitä jossakin muussa ohjelmamaassa. Avartin kautta nuoret voivat toteuttaa kansainvälisiä hankkeita. Nuoret ovat muun muassa kunnostaneet koulua Tansaniassa, toimineet ympäristöprojektissa Alankomaissa sekä tehneet useita Retkihankkeita Saksassa. Monet suomalaiset nuorten ryhmät ovat toimineet kansainvälisten tapahtumien isäntinä.

Avartin tekemisen jälkeen nuorilla on mahdollisuus liittyä Avartin maailmanlaajuiseen alumnitoimintaan (the Global Award Alumni Network). Avartti voi myös auttaa esimerkiksi hakiessa ulkomaille opiskelemaan, sillä oppilaitokset saattavat antaa lisäpisteitä Avartin suorittamisesta.

Täällä voit tutustua kansainvälisen Avartin toimintaan: www.intaward.org

Täältä näet missä kaikissa maissa Avartti toimii: https://intaward.org/do/regions-locations/

Kansainvälinen Avartti-ohjelma toimii yhteistyössä Nuorten Naisten Kristillisen Yhdistyksen Maailmanliiton, Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen Maailmanliiton, Partiopoikien maailmanjärjestön, Partiotyttöjen maailmanliiton sekä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton kanssa. Näiden kansainvälisten nuorisoliikkeiden yhteenliittymä tunnetaan nimellä Big 6. Vuosittain se tavoittaa yli 250 miljoonaa nuorta ja on vuosien varrella vaikuttanut yli miljardin nuoren elämään. www.bigsix.org

Siirry sisältöön