Mukaan!

Avartin aloittamiseen ei tarvita mitään erityistietoja tai -taitoja. Aloittamiseen riittää 14-24 vuoden ikä ja innostus aloittaa jokin harrastus.

Avartissa nuori valitsee yhden harrastuksen kaikissa toiminnoissa (Vapaaehtoistoiminta, Taito ja Liikunta). Nuori voi omasta innostuksestaan riippuen aloittaa Avartin yhdellä harrastuksella tai tehdä kaikkia toimintoja samanaikaisesti. Avarttia voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä. On kuitenkin kaksi toimintoa, Retki ja kultatason Projekti, jotka toteutetaan aina ryhmässä.

Mukaan voi tulla ottamalla yhteyttä lähimpään paikalliseen Avartti-toimijaan, joiden yhteystiedot löytyvät tästä. Jos omalla paikkakunnalla ei ole vielä Avartti-toimintaa, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä Avartti-toimistoon

Paikallista Avartti-toimintaa voivat järjestää esimerkiksi koulut, kuntien ja seurakuntien nuorisotoimet, urheiluseurat ja nuorisojärjestöt. Ennen toiminnan aloittamista paikallinen toimija osallistuu Avartti-ohjaajakoulutukseen. Avartti-toimisto järjestää vuosittain useita ohjaajakoulutuksia, joista saa käytännön vinkkejä ohjaamistehtäviin. Koulutuksista saa lisätietoa tästä.

Avartin muut kustannukset riippuvat pitkälti osallistujien valitsemista harrastuksista. Ohjelmassa voidaan hyödyntää oman paikkakunnan harrastusmahdollisuuksia, jotta ohjelman tekeminen on osallistujalleen mahdollisimman edullista.

Siirry sisältöön